Nieuws

 

08.08.2022

“Het succesnummer van Schneeberger CH: de Aries NGP (+)

5 assen CNC gereedschapslijpmachine voor het slijpen en onderhouden van een grote range aan snijgereedschappen.
De grote zus van de ariesNGP: bredere machinebasis, grotere deuropeningen en centerhoogte van 210mm. CNC gereedschapsslijpmachine voor de hoogste flexibiliteit door het innovatieve 5 assen machineconcept. Het beste gesitueerd voor het slijpen van universele snijgereedschappen, alsook productieslijpen van kleinere batch gereedschappen. Gereedschapsafmetingen tot een diameter van 400mm en lengtes tot 330mm passen perfect in de ariesNGP+.

Royaal werkbereik, perfecte SCHNEEBERGER machinekwaliteit en stijfheid.

Accessoires voor de individuele uitbreiding van het toepassingsgebied en de verhoging van de productiviteit:

Gereedschapslader
Direct schaalsysteem in alle assen
Ladestang handmatig
Ruststand handmatig
Spantangsysteem, spantangen en wisselplaathouder
Koelvloeistof filtratie systeem
Nevelvanger
Co2 brandblussysteem

Vraag OERTLI Benelux (als officieel Schneeberger dealer) naar de mogelijkheden

08.08.2022

 

23.03.2020

box

OERTLI Servicebox

Contactloze, snelle slijpservice in de gebruikelijke kwaliteit en levertijd met de OERTLI Servicebox: Geen sociale contacten en toch top-onderhoud voor uw gereedschappen. Meer gedetailleerde informatie vindt u hier.

 

11.11.2019

win

Win-win-situatie

Een rendabele optimalisatie, zelfs met de modernste timmerwerksystemen, is mogelijk: een win-win situatie in de samenwerking van het houtbouwbedrijf HARTL Haus en OERTLI laat zien. Productieoptimalisatie en een aangenamere werkomgeving met CASTOR Optimo en CASTOR Sprint. U kunt het succesverhaal lezen op: https://www.oertli.ch/sites/default/files/global/artikel_hartl_at.pdf, sneller is de video op ons YouTube-kanaal op https://www.youtube.com/watch?v=ljMl6WyADV0&t=13s.

 

02.10.2019

flex

Dat is Flex!

CAT is niet alleen de snelste maar ook de meest flexibele snijzitting. Met CAT Flex kunt u meerdere profielen frezen zonder dat u de body hoeft te wijzigen. Verander gewoon de profielsnijkanten en… Go! Hier vindt u enkele details, voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw OERTLI-consultant.

 

26.09.2019

perfect

Perfecte oppervlakken

Nieuwe manieren – innovatieve oplossingen voor een hogere productiviteit: Samen met deurenfabriek Safenwil (CH) hebben we een nieuwe manier van massiefhoutbewerking met behulp van diamantgereedschap kunnen ontwikkelen. Het resultaat? Aanzienlijk langere levensduur van het gereedschap met dezelfde hoge kwaliteit van het begin tot aan de gereedschapswissel.

Hier gaat u naar de video.
Hier gaat u naar de PR-Bijdrage van Holzkurier / AT

 

05.09.2019

vimeo

Communicatie verbind mensen met elkaar

Wat doet een raamfabrikant als hij in de kortst mogelijke tijd een nieuw raamsysteem wil produceren, met de laagst mogelijke ontwikkelingskosten en zonder dure vervolgkosten? Precies – je krijgt een professional aan boord! Kijk eens naar het voorbeeld van de Oostenrijkse raamfabrikant Hrachowina, een van de toonaangevende experts op het gebied van houten ramen… Klik hier om het interview te bekijken met onze OERTLI-expert Roman Edelhofer.

 

03.07.2019

window

WindowNews

Uitzonderlijke klantprojecten, nieuwe technologieën van OERTLI en andere interessante informatie. Onze nieuwe informatiebrochure “WindowNews” is online! Lees het zelf…

 

23.05.2019

ligna

LIGNA 2019 – SPEED with OERTLI – vanaf 27 Mei beurs Hannover: Om de 2 jaar vindt deze internationale beurs voor houtverwerking plaats. Natuurlijk zijn we er weer bij, met innovaties die ook uw productiviteit maximaal verhogen. De eerste informatie vindt u hier https://www.oertli.com/node/889. Tickets zijn op aanvraag verkrijgbaar bij uw OERTLI-consultant. We kijken uit naar uw bezoek en zullen u zeker verrassen!

 

30.04.2019

kapo

Schaaflijn geoptimaliseerd

Het beste instrument is slechts zo goed als het inzetplan. Productiviteitsverhoging is mogelijk – raamfabrikanten KAPO en OERTLI laten zien hoe het werkt. Lees meer in het artikel van Holzkurier (AT), uitgave 16/2019.

 

24.09.2018

wp

Plan WP

Een ander succesverhaal met onze klant Wolf Fenster in Zuid-Tirol: Een bijzonderheid, de raaminstallatie door middel van een blinde stock. Voor een rationele productie besloot Wolf Fenster te investeren in een nieuw CNC-systeem met OERTLI precisiegereedschappen. Klik hier voor dit interessante artikel.

 

11.09.2018

holzkurier

Drievoudig? Viervoudig?

Hier is een artikel uit “Holzkurier” nummer 32/18: Hoe haal je het beste uit elke houtbewerkingsmachine? Een interessant verslag over de goede samenwerking met OERTLI en de Oostenrijkse fabrikant OK-Energiehaus van geprefabriceerde woningen.

 

18.06.2018

irbs

Alweer een prijs!

Er valt iets te vieren! OERTLI CAT ontving de IRBS-prijs voor innovatieve oplossingen in de raam- en deurbouw in Polen, uitgereikt door VIP Stolarka.

 

18.06.2018

complex

Complex construeren

Hier vindt u een artikel van het Oostenrijkse vakblad “Holzkurier”, over een project van de Hogeschool Biel/CH, met een belangrijke deelname van een OERTLI CASTOR Finish en TURBEX SPRINT. Een interessant filmpje over het project is te vinden op het OERTLI YouTube-kanaal.

 

14.05.2018

cat

We vieren het en zijn er trots op!

CAT bij de 3 beste innovaties voor de verwerking van massief hout op de Xylexpo XIA Award 2018 in Milaan! Klik hier voor het persbericht en verdere details.

 

10.04.2018

h

 

Draaien en draaien zoals je maar wilt.

 

Hier is een verslag van onze nieuwe interactieve 3D-presentatie ter ondersteuning van onze klantenservice. Van HolzDesign – nummer 04/2018

 

20.03.2018

Stolz präsentieren wir eine weitere Ausgabe unserer WindowNews mit interessanten Kundenprojekten aus dem Fensterbau sowie Innovationen aus dem Hause OERTLI. Wir wünschen interessante Einblicke – hier geht’s zu den Online Ausgaben.

Proudly we present a further issue of our WindowNews with interesting customer projects as well as innovations from OERTLI. You find the online edition here. We wish you interesting insights while reading.

 

07.03.2018

Wir freuen uns, dass auch wir nun Teil der Social Community auf Facebook sind!
Hier geht’s direkt auf unsere OERTLI Facebook-Seite. Viel Spass beim liken.

05.03.2018


Hier eine Reportage vom Tischler Journal 03/2018 über unsere Innovation “CAT” – Centrifugal Applied Technology
07.09.2017

Hier eine aktuelle Reportage über den Einsatz unserer neuen Innovation CAT – Centrifugal Applied Technolgie.

14.06.2017

OERTLI CAT – Veröffentlichung auf Schreinersicht.ch – kurz und knackig!
Mei 2017: CAT Centrifugal Applied Technology

 

Februari 2016: Nieuwe generatie gereedschappen HPC+

Introductie van onze nieuwste generatie gereedschap. HPC + : betere prestaties dankzij een geoptimaliseerde vormgeving.  Met HPC+ kunt u snijsnelheden bereiken tot 120 m/s !   Zie voor meer informatie onze flyer of neem contact op met een van onze adviseurs.

titelbild_1

 

Beurs Prowood Gent (Belgie)

Prowood® 2015 staat er aan te komen !

U heeft vorige edities Prowood bezocht en nu nog geen ticket?
U kunt dit heel eenvoudig bekomen door naar de site www.prowood-fair.be te gaan om u aan te melden.
Naamloos

 

December 2014
Directiewissel in de OERTLI-groep:
Na meer dan 20 jaar als directeur van de OERTLI-groep werkzaam te zijn geweest zal Paul Oertli in 2015 met pensioen gaan en de leiding van het bedrijf overdragen aan zijn huidige plaatsvervanger, Jürgen Gabrielli.

Jürgen Gabrielli was de afgelopen 15 jaar werkzaam als directeur van OERTLI-Oostenrijk en tevens verantwoordelijk voor de financiën en organisatie van de OERTLI groep. Met zijn jarenlange ervaringen, een doelgerichte leiderschapsstijl en met zijn loyaliteit ten opzichte van de organisatie was hij voorbestemd de nieuwe functie als directeur van de OERTLI-groep uit te gaan oefenen. Thomas Oertli (producten) en Antoine Vernez (verkoop) zullen hem terzijde staan.

Paul Oertli heeft zich de afgelopen 20 jaar volledig ingezet voor het welzijn van het bedrijf, de medewerkers en de productiefaciliteit in Zwitserland. Als Hoofd van de Raad van Bestuur en de Raad van Toezicht van het Pensioenfonds zal Paul Oertli de organisatie blijven ondersteunen.

Uit naam van de Raad van Bestuur bedanken we onze klanten en partners voor de samenwerking op basis van vertrouwen en loyaliteit. We zullen er in de toekomst alles aan doen dit vertrouwen niet te beschamen.

 

Augustus 2014
Nieuw: OERTLI Marktplein:
Dé overzichtelijke webshoppagina voor alle OERTLI klanten met aanbiedingen op het gebied van gereedschappen voor de machinale hout- en kunststofverwerking. Maandelijks selecteren wij een totaalaanbod van nieuwe gereedschappen, demogereedschappen, overjarige gereedschappen en gereedschappen die (helaas) via een faillissement retour zijn gekomen. Op deze manier bieden wij u de mogelijkheid  gereedschappen zeer voordelig aan te kopen. Omdat het hier om “opruimartikelen “ gaat, veranderd het aanbod continue. Door een regelmatig bezoek op het marktplein vergroot u de kans kwaliteitsgereedschap te kopen tegen ongekend lage prijzen. (kortingen tot wel 80% !) U krijgt dus alleen echte aanbiedingen!
Let op: Voorraad is uiteraard beperkt en ….OP is ook echt OP!

 

Januari 2014
Nieuwe (spraakmakende) generatie gereedschappen : OERTLI  “HPC”

logo_hpc[1]

Het is OERTLI gelukt de gereedschappen voor de timmerindustrie ongelofelijk sterk te verbeteren. Met de nieuwe gereedschap generatie HPC ( High Performance Cutting ) bereikt men een extreem goede oppervlaktekwaliteit en maximale prestaties op de machine. Voor de meest optimale verspaningsprestatie heeft OERTLI hybride gereedschappen ontwikkelt, waarbij de voor- en naverspaning tegelijkertijd plaatsvindt. De verspaning is dermate geoptimaliseerd, dat ook bij een hogere aanvoersnelheid geen splinters of uitsplintering ontstaan.

Met een nieuwe hardmetaal kwaliteit en de gepatenteerde NanoCRO coating, wordt de standtijd van de messen maar liefst 3 tot 5 maal verlengt – een tot nog toe niet eerder bereikt resultaat ! Het voordeel voor de gebruiker is een behoorlijke kostenbesparing op het mesverbruik.  Uiteraard worden ook de stilstand tijden voor de machine sterk gereduceerd.

De resultaten met HPC techniek zijn zo verbluffend, dat OERTLI (ontwikkelaar van het omkeermessysteem) een nieuw tijdperk heeft ingeluid met deze nieuwe generatie gereedschappen !

 

Oktober 2013
Zilver bij innovatie awards.
OERTLI wint zilver op de Innovation Awards in Basel.
De innovatieprijs , welke werd uitgereikt op de houtbeurs, staat voor een hoge mate van productinnovatie , efficiency en functionaliteit.
We zijn blij dat wij met onze Hard Coating NanoCRO de jury van deskundigen op het gebied van houtbewerking, houthandel, houtbouw hebben kunnen overtuigen van de grote gebruiksvoordelen van onze coating.

 

Augustus 2013
OERTLI NanoCro coating genomineerd voor de Innovation Award.
Het nieuwe onderzoeksproject van OERTLI  “NanoCRO coating” is genomineerd voor de Innovation Award op de HOLZ fair in Bazel. Voor de tweede keer worden hier Awards toegekend voor alle trends en baanbrekende ontwikkelingen in de gehele houtverwerkende industrie.
Een jury van deskundigen op het gebied van houtbewerking, houthandel, houtbouw en media heeft na gedegen onderzoek uit de vele toepassingsgebieden acht projecten genomineerd.
De jury beoordeelt op : de mogelijke kostenbesparingen evenals de toepasbaarheid van de innovatie en functionaliteit.
De bekendmaking van de drie winnaars zal plaatsvinden op 8 oktober 2013 tijdens de officiële opening van HOLZ 2013 te Basel.

 

Mei 2013:
Significante Standtijdverlenging met unieke nano-CRO coating.
OERTLI CRO heeft een nano coating ontwikkeld die wordt gekenmerkt door een zeer hoge hardheid en slijtvastheid. De coating begeeft zich in het micron gebied, zodat een afronding op de snijkant kan worden voorkomen en dus de scherpte van het mes gehandhaafd blijft.

 

Oktober 2012:
Een nieuwe generatie snijgereedschappen voor het produceren van kozijnen op bewerkingscentra : SP-techniek en Hybride 

Thomas Oertli

Thomas Oertli, Productmanager Zwitserland

Houtbewerkingsmachines zijn voortdurend geëvolueerd in het verleden. Nieuwe productieprocessen, producten, machines en technologieën zijn ontstaan.  Op dit moment bieden CNC bewerkingscentra een ongekende productiviteit en flexibiliteit. De nieuwe machines, in het bijzonder de verhoogde toerentallen,  brengen naar zowel de gebruiker als ons als gereedschapfabrikant extra uitdagingen.
Als antwoord daarop hebben we gereedschappen die goed voorbereid zijn op de toekomst van de machinale houtbewerking: Met de SP-techniek en onze hybride gereedschappen wint de CNC- productie duidelijk aan prestaties en efficiëntie.

SP-Techniek

Het nieuwe spansysteem onder de naam “SP-techniek”  zorgt voor een absoluHSK 7_2ut spelingvrije centrering op de as. Dankzij moderne lijmtechnologie bereiken we nul toleranties tussen het asgat en as en wordt  een minimale rest onbalans en een optimale rondloopnauwkeurigheid bereikt. De toerentallen kunnen dus worden verhoogd waarbij de aanvoersnelheid kan worden verhoogd met ca. 25%. Dat alles met een constante oppervlaktekwaliteit. Een frees met een diameter van 180 mm kan nu worden gebruikt met toerentallen tot 10.000 u / min.

Hybride-gereedschap
Met de term “hybride-gereedschap” combineren we twee bewezen snijsystemen om een optimale verspaning te bereiken. Eenvoudige omkeermessen worden gebruikt voor het voorfrezen, en de hoogwaardige finish wordt verkregen met hoogwaardige omkeer- of profielmessen. Dit verlengt de levensduur van de finish messen met een optimale oppervlakte kwaliteit. Omdat een de voorsnijmessen een iets kleinere snijdiameter hebben dan de finish messen, hebben ze geen invloed op het golfpatroon, maar werken ze uitsluitHYBRID Toolend ondersteunend. Hybride gereedschappen zorgen met de bewerking op CNC bewerkingscentra voor uitstekende resultaten: langerestandtijden en betere oppervlaktes, en vooral kortere bewerkingstijden.